история

Традиция

Корените на нашата компания за минерални масла се простират до далечната 1847 г. Търсенето на смазочни материали за вагони, грес за конски копита и ленените масла се
увеличава с темповете на индустриализацията в Германия. Търсене, което основателя на нашата рафинерия Густав Мегуин е бил готов да задоволи. Това задълбочено разбиране на нуждите на клиентите остава един от основните стълбове на нашият успех.

Густав Мегуин

1847

През 1847 Густав Мегуин стартира своята компания. 

Той произвежда грес за конски копита, ленено масло и смазочни материали за вагони!

.

стара фабрика

1890

С развитието на индустриализацията продуктовата гама се разширява
и включва и смазочни масла за стоманодобивната промишленост,
минерални масла и технически смазки, изисквани от ранната моторизация.

1948 – 1959

По време на икономическия бум след Втората световна война Саар успешно се интегрира в новата Федерална Република Германия. Въгледобивната и стоманената индустрия се нуждае от разнообразни от минерални масла и смазки.

възстановяване

2006

Meguin става 100% дъщерно дружество на LIQUI MOLY GmbH.

meguin&liquimoly
основи

2011

Първата копка за изграждането на резервоарна ферма с капацитет от 18 милиона литра в пристанището Саар Дилинген гарантира бъдещето на компанията.

инвестиции

2014-2017

Компанията инвестира около 20 милиона евро в нови лаборатории, подземни резервоари и централна ферма за резервоари за рецепти с матрично разпределение, системи за пълнене на канистри и бъчви, инсталиране на опаковъчни роботи и поддържан от системата магазин за етикети.

2015

През 2015 г. лабораторията на Meguin е разширена и модернизирана. Това гарантира прозиводството на смазки с най-високо качество. Изследователският отдел в Meguin също не спира самостоятелно да разработва нови формули.

лаборатория

МЕГУИН ДНЕС

Специалист в производството на смазочни материали с пълна гама от автомобилни и индустриални продукти. Постоянен партньор за търговия с минерални масла и технически продукти. Технологичен и иновационен партньор на индустрията със световни продажби и близост до клиентите.

мегуин днес

Latest News

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod .

Our blog
Защо сипваме масло в двигателя и как да го изберем

Сухото триене между различните части на двигателя води до по-бързото му износване, а често и [...]

Как се използва нашият MEGUIN съветник

Само няколко клика ще са ви достатъчни да изберете правилния meguin продукт за вашето превозно [...]

Смазочни материали от най-модерната фабрика в Саарлуис

ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКА КОМПЕТЕНТНОСТ Нашата ултрамодерна лаборатория залага изключително много на технологиите от бъдещето. Нашият мениджър Михаел [...]

Край на LSPI проблема, MEGUIN има решение

Всичко за проблема с преждевременното запалване (LSPI) и правилната употреба на продуктите Meguin LSPI (нискоскоростно [...]

ADd a callout header here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.